εξυπνα ντουλαπια και επιπλα κουζινας

Η κουζίνα σου είναι γεμάτη συσκευές, αλλά είναι χαζές. Η τεχνολογία, όπως τα έξυπνα ηχεία, τα φω’τα, τους φούρνους, και τις στρόφιγγες, μπορεί να καταστήσει το μαγείρεμα, τον καθαρισμό, και τα ψώνια παντοπωλείων ευκολότερα. Η δημιουργία μιας έξυπνης κουζίνας δεν είναι σκληρή, και ο καθένας στο σπίτι μπορεί να ωφεληθεί. ‘νυ εις το πώς θα γίνει.
Γιατί μια έξυπνη κουζίνα;

Η κουζίνα σας είναι ένα δωμάτιο της παραγωγικότητας και του χάος. Μαγειρεύεις τα γεύματά σου, καθαρίζεις τα πιάτα σου, και ίσως και τρως στην κουζίνα σου. Κάθε γραφείο, το σκευές, και το εργαλείο συμβάλλουν στην εμπειρία κουζινών σας, για καλύτερα ή χειρότερα. Και η προσθήκη νοημοσύνης στο χώρο μαγειρέματος σας μπορεί να βελτιώσει τις συνταγές σας και να επιταχύνει την εργασία.

Οι κουζίνες μπορούν να φιλοξενήσουν μερικές από τις πιό χρήσιμες τεχνολογίες smarthome στο σπίτι σας. Μπορείτε να αγοράσετε έξυπνους φούρνους που λαμβάνουν την εικασία από τους χρόνους μαγειρέματος και να προτείνουν συνταγές που μπορεί να μην έχετε δοκιμάσει ή μια έξυπνη βρύση που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε με τη φωνή, ή να ζητήσετε να χύσει ένα καθορισμένο ποσό του νερού. Αλλά δεν είναι όλα μεγάλα, φανταχτερά νέες συσκευές.

Μια έξυπνη οθόνη, όπως το Nest Hub ή το Echo Show, μπορεί να μετατρέψει μετρήσεις για εσάς, να ορίσει χρονόμετρα ή να εμφανίσει τα επόμενα βήματα μιας συνταγής στην οποία εργάζεστε και τα έξυπνα φώτα είναι ένας φθηνός τρόπος βελτίωσης του φωτισμού στην κουζίνα σας. Για παράδειγμα, οι έξυπνοι διακόπτες φωτός μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα απενεργοποιώντας τα πάντα σε προγραμματισμένες ώρες και οι έξυπνες ταινίες LED μπορούν να ανάψουν τους σκοτεινούς χώρους κάτω από ένα ντουλάπι. Οποτε εχετε εξυπνα ντουλαπια και επιπλα κουζινας.

Κάθε κουζίνα είναι μοναδική, αλλά το πλεονέκτημα της δημιουργίας της έξυπνης κουζίνας σας επιλέγει ακριβώς την τεχνολογία που επωφελείστε από και παρακάμπτοντας όλα τα άλλα.
Έναρξη με έξυπνο ηχείο ή οθόνη
Μια ηχώ δίπλα σε μια τσαγιέρα, ένα SimpliSafe, και δύο σανίδες κοπής.
Αυτή η Έκο πραγματικά βοήθησε να μειωθεί ο χρόνος για να κάνει μια λίστα παντοπωλείων. Τζος Χέντρικσον

Οι έξυπνοι φούρνοι και οι στρόφιγγες είναι εντυπωσιακοί, αλλά το πρώτο πράγμα που προτείνουμε για κάθε κουζίνα είναι επίσης το φθηνότερο: Ένα έξυπνο ηχείο όπως ένα Amazon Echo ή το Google Home. Ή, ακόμα καλύτερα, μια έξυπνη οθόνη, όπως το Nest Hub ή το Echo Show.

Echo Dots και Το Google Home Minis μπορεί συνήθως να βρεθεί στο $ 30 έως $ 50 φάσμα, ανάλογα με τις πωλήσεις, και η λειτουργικότητα που παρέχουν πηγαίνει πολύ πέρα από το κόστος. Nest Hub της Google (παλαιότερα γνωστή ως το Google Home Hub) και Echo Show της Amazon κόστος λίγο περισσότερο σε $ 129.99 και $ 229.99, αντίστοιχα, αλλά προσθέστε πολλά πάνω από ένα βασικό έξυπνο ηχείο.

Με ένα έξυπνο ηχείο, μπορείτε να ορίσετε πολλά επώνυμα χρονόμετρα για να παρακολουθείτε τους χρόνους μαγειρέματος των τροφίμων σας. Εάν η συνταγή σας απαιτεί μια μέτρηση που δεν έχετε, μπορείτε να ζητήσετε μια μετατροπή, όπως “πόσα κουταλάκια του γλυκού σε δύο κουταλιές της σούπας;” ή “πόσα φλιτζάνια σε ένα λίτρο;” όταν πρέπει να μετατρέψετε σε ένα άλλο σύστημα μέτρησης.

Τα έξυπνα ηχεία χρησιμεύουν επίσης ως ενδοεπικοινωνία αν τα διαδώσετε σε όλο το σπίτι σας, ώστε να μπορείτε εύκολα να ανακοινώσετε πότε το δείπνο είναι έτοιμο. Και για να διασκεδάσεις, μπορείς να ακούς μουσική ενώ μαγειρεύεις.

Και μπορούν να επιταχύνουν τη λίστα με τα ψώνια. Αντί να περάσετε μια ώρα ή δύο μία φορά την εβδομάδα κοιτάζοντας μέσα από ό, τι προμήθειες πρέπει να καθορίσει τι πρέπει να αγοράσετε, μπορείτε να κάνετε μια λίστα παντοπωλείων καθώς πηγαίνετε. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το από κάτι, μπορείτε να πείτε στο Google ή Alexa να προσθέσετε “κέτσαπ” ή “κύμινο” στη λίστα αγορών. Θα πρέπει ακόμα να διπλασιάσετε τα πράγματα όταν έρχεται η ώρα να αγοράσετε τα παντοπωλεία, αλλά η εργασία θα είναι μικρότερη.

Μια έξυπνη οθόνη, όπως το Amazon Show ή το Nest Hub, είναι ακόμα καλύτερη. Οι έξυπνες οθόνες έχουν όλες τις δυνατότητες που αναφέρονται παραπάνω, αλλά η οθόνη που προστέθηκε σάς παρέχει οπτικά στοιχεία για τα χρονόμετρα, τις μετατροπές σας και μπορεί επίσης να σας καθοδηγήσει σε συνταγές με ορατά βήματα. Έχεις κέντρο φωλιάς; Μπορείτε να καλέσετε ένα βίντεο YouTube με τη φωνή σας για μερικές γρήγορες οδηγίες μαγειρέματος. Και εάν έχετε ένα τηλεοπτικό κουδούνι, μια από τις καλύτερες συσκευές smarthome που μπορείτε να είστε κύριος, μια έξυπνη επίδειξη θα σας αφήσει να απαντήσετε στην πόρτα χωρίς να πρέπει να σταματήσετε το μαγείρεμα.

Μερικές επιχειρήσεις αρχίζουν να απελευθερώνουν τις έξυπνες επιδείξεις που σχεδιάζονται συγκεκριμένα για την κουζίνα, επίσης. Στο CES 2019, η KitchenAid ανακοίνωσε την έξυπνη οθόνη $200. Είναι ουσιαστικά ένα Nest Hub που είναι ανθεκτικό στις πιτσιλιές και έρχεται με αποκλειστικό περιεχόμενο μαγειρέματος. Και κουζίνα hub της GE, αν και ακριβά σε $ 1200, είναι μια τεράστια οθόνη αφής που κρέμεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα σας.

Κάθε δωμάτιο του σπιτιού μπορεί να ωφεληθεί από τα έξυπνα φω’τα, και η κουζίνα δεν είναι διαφορετική. Αλλά δεν πρέπει να πάτε τόσο μακριά με τα έξυπνα φω’τα όπως μπορείτε σε άλλα δωμάτια.

Ενώ οι χρωματισμένοι λαμπτήρες φωτός είναι μεγάλοι για το καθιστικό και την κρεβατοκάμαρά σας, δεν θα προσθέσουν τόσο πολύ στην κουζίνα. Αντ’αυτού, να θεωρήσετε είτε τους άσπρους έξυπνους βολβούς είτε έναν έξυπνο διακόπτη. Εάν έχετε διάφορα κοu’φώματα στην κουζίνα σας όλα ελέγχονται από έναν ενιαίο διακόπτη, η τελευταία διαδρομή μπορεί να είναι οικονομικώς αποδοτική δεδομένου ότι οι έξυπνοι διακόπτες τρέχουν χαρακτηριστικά στη σειρά $25 έως $60. Μερικοί έξυπνοι βολβοί, όπως εκείνοι από philips Hue, κοστίζουν τόσο πολύ από μόνοι τους.

Εάν έχετε τα γραφεία πέρα από τους μετρητές, όπως τις περισσότερες κουζίνες, οι έξυπνες λουρίδες των οδηγήσεων τρέχουν κατά μήκος του κατώτατου σημείου των γραφείων για να κάνουν για τον άριστο φωτισμό νύχτας όταν θέλετε κάτι λιγότερο φωτεινό. Οι λουρίδες των οδηγήσεων της Philips Hue είναι ακριβές, σε $80 για έξι και μισό πόδια, αλλά έχουν το όφελος της σειράς Zigbee και του τοπικού ελέγχου. Αλλά αν προτιμάτε να εξοικονομήσετε χρήματα, θα μπορούσατε πάντα να αγοράσετε πρότυπο LEDs και να τα μετατρέψετε σε Zigbee. Θα περάσετε κάτι πιο κοντά στην περιοχή των $50 και θα πάρετε 16 πόδια LED.
Οι έξυπνοι φούρνοι κάνουν τη σκληρή δουλειά για σας
Γυναίκα που παίρνει μια γαλοπούλα μαγειρέματος από έναν έξυπνο φούρνο Ιουνίου
Ιούνιος

Αν κανείς δεν σας δίδαξε να μαγειρεύουν, μπορείτε να βρείτε το έργο εκφοβιστικό ή αγχωτικό. Και ακόμα κι αν ξέρετε να μαγειρεύετε, δεν μπορείτε να το απολαύσετε ή να το βρείτε χρονοβόρο. Οι έξυπνοι φούρνοι έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν με όλα αυτά τα σενάρια.

Οι περισσότεροι έξυπνοι φούρνοι μοιάζουν με ένα μεγάλου μεγέθους φούρνο τοστιέρα και λειτουργούν από παρόμοιες αρχές. Συνήθως στεγάζουν μια φωτογραφική μηχανή που δείχνει στα τρόφιμα που τοποθετείτε στο φούρνο. Η τεχνητή νοημοσύνη εξετάζει τα τρόφιμα, αναγνωρίζει τα συστατικά, και καθορίζει έπειτα μια βέλτιστη θερμοκρασία και το χρόνο μαγειρέματος. Μερικοί έξυπνοι φούρνοι έχουν αυτοματοποιημένα προγράμματα μαγειρέματος. επιλέγετε το πιάτο μέσω μιας εφαρμογής, και σας καθοδηγεί μέσα από τα βήματα και τελειώνει το μαγείρεμα για σας.

Το καλύτερο από όλα, με μερικούς έξυπνους φούρνους, μπορείτε να φύγετε και να παρακολουθείτε το φαγητό σας με τη ροή της τροφοδοσίας της κάμερας στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Εάν είστε το είδος του ατόμου που δεν μπορεί ποτέ να θυμηθεί πόσο καιρό παίρνει για να hardboil ένα αυγό, θα εκτιμήσετε την απλότητα της θέσης ενός αυγού στο φούρνο σας, επιλέγοντας hardboil σε μια εφαρμογή, και το περπάτημα μακριά.

Αυτό που μπορεί να μην εκτιμάτε είναι η τιμή, αλλά αυτό βελτιώνεται πάρα πολύ. Ιούνιος Φούρνοι χρησιμοποιείται για να κοστίσει μια εκπληκτική $ 1.500, αλλά το τελευταίο μοντέλο μειώσει την τιμή πίσω σε $ 600. Ο φούρνος Brava, ωστόσο, ξεκινά από $ 1.000 και ανεβαίνει ανάλογα με το τι αξεσουάρ που θέλετε. Οι περισσότεροι έξυπνοι φούρνοι είναι countertop μονάδες, και δεν θα αντικαταστήσουν τον πλήρους μεγέθους φούρνο σας. Αλλά να εκπλαγείτε με το πόσο φαγητό ταιριάζει σε countertop φούρνο, σκάφη κατασκευαστή του Ιουνίου που μπορείτε να μαγειρέψετε μια γαλοπούλα 12-λιβρών για παράδειγμα.

Πέρα από τους αυστηρά έξυπνους φούρνους, ο φούρνος μικροκυμάτων της Amazon Basic και μερικά instant pots διαθέτουν δεξιότητες Alexa για τον έλεγχο ή την καθοδήγηση συνταγών επίσης.
Για hands-free, μετρούμενο νερό, προσθέστε μια έξυπνη βρύση
Μια βρύση δέλτα που ελέγχεται από ένα Amazon Echo
Δέλτα

Ένα ουσιαστικό μέρος της κουζίνας είναι ο νεροχύτης σας. Θα το χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε τα μετρώντας φλυτζάνια, τα δοχεία, και να καθαρίσετε τα πιάτα σας. Αναπόφευκτα, όταν μαγειρεύετε, θα χρειαστείτε νερό, αλλά τα χέρια σας είναι γεμάτα ή βρώμικα. Μια touchless βρύση είναι εξαιρετική για εκείνες τις περιπτώσεις, απλά κύμα τα χέρια σας μπροστά από τον αισθητήρα, και το νερό ανάβει.

Μια φωνή-ενεργοποιημένη βρύση παίρνει ότι η ευκολία ένα βήμα παραπέρα. Με τον Βοηθό Google ή την ενσωμάτωση alexa, λέτε πράγματα όπως “διανομή δύο φλιτζάνια νερό” ή “απενεργοποίηση”. Μπορείτε ακόμη και να ορίσετε προσαρμοσμένες μετρήσεις, οπότε αν γεμίζετε τακτικά ένα κοντέινερ σε ένα συγκεκριμένο ποσό, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία ευκολότερη με μια αποκλειστική εντολή. Φανταστείτε λέγοντας “συμπληρώστε στάμνα” κάθε φορά που κάνατε Kool-ενίσχυση για τα παιδιά σας ή παγωμένο τσάι για τον εαυτό σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε την κανάτα στο νεροχύτη, χρησιμοποιήστε την εντολή φωνής, και τα πόδια μακριά για να εργαστούν σε κάτι άλλο χωρίς να ανησυχείτε για υπερχείλιση.

Φωνή-enabled στρόφιγγες έρχονται με μερικά μειονεκτήματα, όμως. Οι φωνητικές εντολές δεν είναι πολύ διαισθητικές. Για την Αλέξα, θα έλεγες, “Πες στην Δέλτα να δώσει ένα φλιτζάνι νερό.” Επιπλέον, θα χρειαστείτε ένα βολικό βύσμα κάτω από το νεροχύτη σας, κατά προτίμηση ένα που δεν ελέγχεται από ένα διακόπτη. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα, όμως, είναι η τιμή. Φωνή Της Delta βρύση τρέχει λίγο κάτω από $ 550. Και Sensate Kohler του, η οποία δεν είναι έξω ακόμα, θα είναι πιθανό να τιμολογούνται σε μια παρόμοια περιοχή, δεδομένου ότι έχει touchless στρόφιγγες για $ 500 ήδη χωρίς alexa ολοκλήρωσης

Εάν κρατάτε οποιεσδήποτε μικρές συσκευές ή λαμπτήρες στην κουζίνα σας, μπορείτε να θελήσετε να θεωρήσετε ένα έξυπνο βούλωμα για να κερδίσετε κάποιο φωνητικό έλεγχο. Απλά συνδέστε τη λάμπα ή τη συσκευή στο έξυπνο βύσμα, στη συνέχεια, συνδέστε το στον τοίχο. Θα χειριστείτε το υπόλοιπο της εγκατάστασης μέσω μιας εφαρμογής. Τα έξυπνα βύσματα είναι αρκετά φθηνά, που κυμαίνονται μεταξύ $15 και $30, και θα κάνετε έναν εύκολο τρόπο για να δώσετε στα χαζά αντικείμενα κάποια περιορισμένη ευφυΐα.

Για συνταγές που προέρχονται εκτός των ΗΠΑ, μια έξυπνη κλίμακα μπορεί να έρθει σε πρακτικό. Συνήθως συνδέονται μέσω Bluetooth και σας δίνουν μια ένδειξη στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Απλά ρίξτε και να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα στην οθόνη σας. Σε περίπου $ 20, μια έξυπνη κλίμακα δεν είναι μια σημαντική επένδυση, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια.

Εάν μισείτε το πάτωμα κουζινών, braava του iRobot που σφουγγαρίζει το ρομπότ θα ανακουφίσει μερικών από την απογοήτευσή σας. Σκεφτείτε αυτό ως ένα υγρό Swiffer που κάνει την ώθηση και την κίνηση για σας. Είναι επίσης ένα από τα φθηνότερα ρομπότ που προσφέρονται από το iRobot, σε μόλις $ 170 συν μαξιλάρια ξαναγέμισμα.

Η μόνη συσκευή που δεν συνιστούμε για την κουζίνα σας είναι ένα έξυπνο ψυγείο. Οι κατασκευαστές έχουν κάνει μια κακή εργασία της διατήρησης του «έξυπνου» μέρους του ψυγείου, και η συσκευή σας που συνήθως πρέπει να διαρκέσει 50 έτη ίσως ευάλωτα και ξεπερασμένα σε ακριβώς τρία έως πέντε έτη.

Αυτός ο γενικός συλλογισμός πρέπει να ισχύσει σε οποιαδήποτε νοημοσύνη προσθέτετε στην κουζίνα σας. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αυτό που χρησιμοποιείτε προσθέτει αρκετή ευκολία για να δικαιολογήσει οποιαδήποτε επιπλοκή. Και ότι η επιπλέον τεχνολογία δεν κάνει μια συσκευή λιγότερο ασφαλή και πιο επιρρεπή σε αποτυχία. Αλλά με ευκολότερη πρόσβαση σε συνταγές, μετατροπές και φωνητικούς ελέγχους, μπορείτε να απολαύσετε το μαγείρεμα στην κουζίνα σας περισσότερο από ό, τι έχετε πριν.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *