Κολλανε τα κονδυλωματα απο τα ρουχα;

Οι ιοι των κονδυλωμάτων απαιτούν χρόνο και προσπάθεια, μη καρκίνους σβώλους στο δέρμα σας. Αυτά προκαλούνται από ορισμένα είδη ανθρώπινου ιού θηλώματος (HPV) που μολύνουν το ανώτερο επίπεδο του δέρματός σας.

Ο ιός που τα ενεργοποιεί θα μπορούσε να περάσει ξεχωριστά για κάθε άτομο ή να έρθει από μια επιφάνεια σε ένα άτομο. Είναι επίσης πιθανό τα κονδυλώματα να εξαπλωθούν σε μια πτυχή του σώματος σε ένα διαφορετικό.

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τύποι κονδυλωμάτων, όπως:

 κοινά κονδυλώματα

 επίπεδη κονδυλωμάτων

 πελματιαία κονδυλώματα

 νηματοειδείς κονδυλωμάτων

 γεννητικών κονδυλωμάτων (αποτέλεσμα ενός ξεχωριστού είδους HPV σε αντίθεση με άλλους)

Μια ποικιλία από κονδυλώματα είναι μεταδοτικές.

Οι ιοι κονδυλωμάτων μπορεί να επηρεάσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά είναι πιο δημοφιλείς στα δάχτυλα, τα χέρια και τα πόδια. Οι τριχοειδείς μυρμηγκιές συνήθως αναπτύσσονται στην εμπειρία.

Οι κονδυλωτές τείνουν να είναι άθικτες και όχι αγωνιώδεις. Παρ ‘όλα αυτά, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πόνο αν βρίσκονται σε μέρη όπως το κάτω μέρος του ποδιού σας ή ακόμα και ένα δάχτυλο που χρησιμοποιείτε συνήθως.

Πώς οι ακροχορδώνες εξαπλώνονται ξεχωριστά για κάθε άτομο

Ένας από τους τρόπους που μπορούν να εξαπλωθούν οι κονδυλωμάτων προέρχεται από ένα μολυσμένο άτομο σε ένα διαφορετικό άτομο. Ενώ δεν θα πρέπει απαραίτητα να πάρετε συνήθως μια κονδυλωμάτων όταν αγγίζετε κάποιον άλλον κονδυλωμάτων, είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε τον ιό HPV.

Διάφορες φυσικές άμυνες αντιδρούν με διαφορετικούς τρόπους στον HPV. Μπορεί να πάρετε μια κονδυλωμάτων σε περίπτωση που έρθετε σε επαφή με ένα άτομο ή μια γυναίκα που πάσχει, ή δεν μπορείτε.

Οι πιέσεις του HPV που μπορεί να προκαλέσουν κονδυλώματα είναι πολύ χαρακτηριστικές και οι περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται τελικά, ωστόσο, πολλοί άνδρες και γυναίκες δεν θα δημιουργήσουν ποτέ κονδυλώματα. Ο χρόνος που απαιτείται για να αυξηθεί ο αφαίμακας μπορεί επίσης να κυμαίνεται ατομικά για κάθε άτομο.

Η ανάπτυξη ενός κατώτερου τμήματος ή περιστροφής στην περιοχή που περιγράφει τον κονδυλώματα ενός ακόμα ατόμου καθιστά πιθανότερο να εξαπλωθούν τα κονδυλώματα. Αυτό είναι πραγματικά 1 λόγος κονδυλωμάτων είναι πιο συχνές σε παιδιά, τα οποία είναι συνήθως ευπαθή σε μικρούς τραυματισμούς.

Το συγκεκριμένο είδος HPV που προκαλεί τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων απλώνεται μόνο μέσω της στενής επαφής. Θα το πάρετε μέσω του δέρματος προς τους πόρους και την επαφή με το δέρμα – γεννητικών, πρωκτικών ή προφορικών – με κάποιον που είναι μολυσμένος.

Αυτός ο ιός υπολογιστών διακρίνεται από άλλα είδη HPV, οπότε δεν μπορείτε να πάρετε κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων εάν ένα άτομο που έχει μια κονδυλωσία στην παλάμη του ή στο δάκτυλό του διευκρινίζει τα γεννητικά όργανα σας.

Υπάρχει ένα εμβόλιο προς τα στελέχη του HPV που προκαλούν τα περισσότερα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, αλλά όχι έναντι άλλων στελεχών που δημιουργούν μη γεννητικά κονδυλώματα.

Ανάλογα με αυτή την πρακτική εμπειρία, πόσο πιθανό είναι να προσφέρετε αυτή τη στιγμή την Healthline σε ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο σας;

Δεν είναι καθόλου πιθανό

Απίστευτα πιθανό

Πώς εξάπλωση των κονδυλωμάτων με άλλα στοιχεία του σώματός σας

Οι κονδυλωμάτων μπορούν να εξαπλωθούν από ένα μόνο μέρος του σώματός σας σε ένα άλλο, όπως και ο άνθρωπος ή η γυναίκα σε άνθρωπο ή η εξάπλωση της γυναίκας. Σε περίπτωση που επιλέγετε, επηρεάσετε ή βλάψετε μια ακροχορδώνα σε μια πτυχή του σώματός σας, στη συνέχεια εκτελέστε το ίδιο σε ένα άλλο ολόκληρο τμήμα του σώματος, τα κονδυλώματα μπορούν να διανεμηθούν προς το 2ο ολόκληρο τμήμα του σώματος.

Το ξύρισμα μπορεί επίσης να εξαπλωθεί κονδυλώματα, επειδή βοηθά στην δημιουργία αποξεσμένων ή ανοιχτών πόρων και του δέρματος πολύ πιθανό.

Πώς εξάπλωση των κονδυλωμάτων από την περιοχή σας σε κάποιον

Μπορεί να έχετε κονδυλώματα εάν έρθετε σε επαφή με συγκεκριμένους τύπους επιφανειών που άγγιξε ένα συγκεκριμένο άτομο με την ενεργό ασθένεια. Μπορείτε να πάρετε ακόμη και κονδυλωμάτων, αν αποκαλύψετε εξατομικευμένες πράγματα όπως πετσέτες μπάνιου ή ξυράφια. Είναι επειδή το HPV μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να σκοτωθεί με απολυμαντικά.

Είναι πολύ πιθανό να πάρετε τον HPV από λειασμένες περιοχές επιφάνειας, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων της πισίνας, των κοινόχρηστων ντους ή ένα πανί που έχει υποστεί βλάβη ένα άτομο που έχει χρησιμοποιήσει.

Μπορείτε να βρείτε πελματιαία κονδυλωμάτων, τα οποία είναι κονδυλωμάτων στο κάτω μέρος του ft, από το περπάτημα χωρίς υποδήματα στη θέση ακριβώς εκεί όπου κάποιος με πελματιαία κονδυλωμάτων έχει επίσης πήγε χωρίς υποδήματα.

Πώς εξάπλωση των κονδυλωμάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προστατεύσετε απόλυτα μόνοι σας από τη λήψη HPV και τη δημιουργία κονδυλωμάτων σε περίπτωση που είστε ευπαθή σε αυτά. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για να προσπαθήσετε και να αποτρέψετε τη διανομή κονδυλωμάτων.

Για να βοηθήσετε να σταματήσετε την εξάπλωση μεταξύ ατόμων και ανθρώπων:

 Καθαρίστε τα χέρια συνηθισμένα.

 Απολυμάνετε τα κομμάτια και τα κρατάτε καθαρά και στεγνά.

 Μην αγγίζετε τα κονδυλώματα άλλων ανθρώπων.

Για να βοηθήσετε στην προστασία από κονδυλώματα από τη διασπορά σε πολλά άλλα μέρη του σώματός σας:

 Μην επισημάνετε ή επιλέγετε ποτέ τις κονδυλωμάτων σας.

 Κάντε τα κονδυλώματα σας χωρίς υγρασία.

 Προσπαθήστε να αποφύγετε τις βλεφαρίδες σας, αν και το ξύρισμα.

 Κοιτάξτε την κάλυψη των κονδυλωμάτων σας.

 Μην χρησιμοποιείτε πόρους όπως ένα καρφί που υποβάλλετε ή ένα καρφί για τα νύχια και στους δύο ακροχορδώνες σας, αλλά και σε μια ανεπιθύμητη επιδερμίδα.

Για να αποφύγετε την εξάπλωση επιφάνειας-προσώπου:

 Βάλτε τα παπούτσια σε δημόσιους χώρους, όπως πισίνες, χώρους γυμναστηρίων γυμναστικής και ντους.

 Καθαρίστε τυχόν περιοχές που μπορεί να έρχονται σε επαφή με κονδυλώματα, ανεξάρτητα από το αν η προσωπική σας ή κάποιος άλλος.

 Μην αποκαλύπτετε πετσέτες μπάνιου ή άλλα εξατομικευμένα προϊόντα.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *